The Addams Family (1992).
Här är spelet som har slagit alla säljrekord. Det här exemplaret har (liksom mitt andra vanliga Addams) en 100% heltäckande mylar, som är lite tunnare än det mylar-material som Williams använder sig av. Här är toppglaset som är i gott skick förutom en liten repa. Jag har nu gjort nu nåt som jag tidigare, definitivt inte tänkt göra, nämligen sålt mitt sista vanliga Addams-spel. Det gjorde jag p g a att nya spel och utgifter kommer. Det här spelet har jag jobbat mycket med. Spelplanen har renoverats och fått ett par små modifieringar för att förbättra spelet och undvika skador på utsatta delar. Jag började med att rensa bort allt på ovansidan, reparera träkanten och montera dit skyddsplåtar för hålet under elstolen, rengöra och polera spelplanen. Därefter fick hela spelplanen en ny mylar som går från kant till kant och som täcker hela spelplanen. Då allt hade rengjorts och monterats tillbaka på spelplanen med nya gummin och lampor så monterade jag dit 5 extra GI-lampor på de ställen där spelplanen är som mörkast (d v s hela högersidan), sen monterade jag dit en skyddsstolpe för stolpen (som alltid får ta mycket stryk) vid Swamp-utgången. En ny platta till bokhyllan byttes innan försäljning p g a det fanns en liten spricka i den tidigare plattan. Kabinettet var i fint skick och myntluckan var renoverad med inkast för 10, 5 och 1 kronor.
Här är den lilla repan på transliten.
Toppern är i fint skick och dekalerna är i utmärkt skick.
Dotdisplayen är i gott skick med utmärkt belysning över hela skärmen som synes (jag skulle nog ha skippat blixten på den här bilden).
Här är de bild av kabben.
Här är ytterligare ett gäng bilder på mitt första addams-spel. Det fanns inga skador på plastramperna. Bokhyllans basplatta hade en liten spricka, och den plattan byttes ut mot en nos platta innan försäljningen.
Här är övre delen av spelplanen.
Här är undre delen av spelplanen.
här är bokhyllan som stilfullt svänger åt sidan för mutiball-lockande m.m.
här är bokhyllans nya basplatta som monterades innan spelet såldes.
här är genvägen upp på övervåningen.
Ahh, bumperaktivitet på kyrkogården. Bumpersektionen har alla de rätta färgerna på bumperlocken.
Och här har vi Cousin It tavlorna.
här .
här .
här .
Här är alla fönstren, som synes i utmärkt skick. Här uppstår alltid de första slitagen på spelplanen. Därför så bör man alltid, även om man inte är någon vän av mylarer, lägga på en mylar som täcker alla plastinlägg inkl. shoot again.
här .
här är den gamla typen av myntlucka med mekaniska myntsilar.
Här är en bild på spelplanerna till mina två vanliga addams. Den ena spelplanen är nyrenoverad, den andra spelplanen har en påbörjad renovering.
Som en del känner till så har jag monterat dit ett antal GI-lampor på högersidan av spelplanen (som är helt nersläckt p g a avsaknaden av GI-bel.). Tre av dem finns här.
Ovanför flippern, under plasten, sitter den fjärde av de fem GI-lampor som jag har monterat dit på spelplanen. Övre högra flipper var lite ojusterad när den här bilden togs (den justerades senare in lite).
Här under plasten sitter det nu en välplacerad GI-lampa.
Bakom och ovanför miniflippern sitter en annan av de 6 GI-lampor som jag har monterat för att belysningen behövde förbättras. Här är GI-lampan som jag monterade ovanför övre högra flippret.
Här är en helhetsbild över placeringarna av den extra GI-belysningen.
För att kraftig minska risken för avbrutna slingshothörn så byter man ut de nedre enkelstolparna mot dubbelstolpar med ett enstolpsgummi på den övre platsen. Så här skyddar man slingshotplasterna på ett bra sätt. Man byter ut de nedre stolparna mot dubbelgummistolpar
På grund av Bally/Williams konstruktionsmiss vid Swamp's utkast, så har jag monterat dit en skyddsstolpe som ska skydda stolpen med det svarta gummit mot de värsta smällarna. Spelplansträet runt stolpen är fortfarande oskadat. Dessa stolpar får ta emot MYCKET stryk och med tiden, p g a konstruktionsmissen, så bryts träet sönder där stolpen sitter skruvad i spelplanen. Det är en vanlig syn på addams och det hade även hänt på mitt andra vanliga Addams-spel, så jag var tvungen att flytta ut den stolpen lite på det spelet.
Jag försökte hitta andra lösningar på det här problemet för att slippa borra ett hål i spelplanen, men p g a att det är så grymt trångt på undersidan så fanns det ingen annan lösning för att säkerställa så att den svarta stolpen inte bryts loss. Vissa tycker säkert att det här är ren hädelse, men om jag ska välja mellan en inknäckt stolpe och trasigt trä där stolpen är monterad, och ett litet borrhål och en minipost snett framför. Så väljer jag miniposten.
Kanten runt hålet under elstolen var, som på de flesta Addams, sönderslaget av flipperkulan.
Jag skar, med en skalpell, bort alla lösa flisor, därefter så filade jag av de tre ytorna. Sen limmade jag dit ett hårt japanskt mahogny-trä kallat Sipo-mahogny, som jag sedan slipade och trimmade in. Sen fotade jag av den delen av spelplanen, bearbetade bilden och återskapade det som var borta av lacken. Därefter printade jag ut, modifierade och applicerade bilden med dubbelhäftande tejp och sist mylar på det. Till sist tillverkade jag skyddsplåtar som monterades runtom hålet som nu har raka kanter. Enda problemet med denna reparation var att jag inte fick till exakt rätt färg på ersättningsgrafiken, jag får väl skylla det på mitt defekta färgseende

Tillbaka till tidigare spel-listan!
Tillbaka till spel-listan!